Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A chat over dinner

Hogyha az a típus vagy, aki rendszeresen jár étterembe, egy nap egy idegen talán csatlakozik hozzád az asztalnál. Ez az idegen mindig veled egykorú lesz, ugyan abból a nemből, és csak akkor fog megjelenni, ha egyedül vagy. Mindegy, hogy milyen étterem az, mindig a saját ételét fogja hozni.

Pár másodperc után egyenesen rád fog nézni, és azt mondja, " Érdekes embernek nézel ki. Megismerhetlek jobban?" Mondj igent, és elkezd kérdéseket feltenni rólad a falatok között. Ezek a kérdések elsőre teljesen ártatlanok: mi a neved, mi a foglalkozásod, és hasonlók, de amikor kinyitod a szád, hogy válaszolj, kényszeresen az igazságot mondod, még akkor is, ha nem is tudatosan tudod, mi az igazság. Ha csendben maradsz, akkor az ismeretlen mogorván fog nézni rád, felveszi a tányérját, és elmegy. Soha többé nem fogod látni. Hogyha megválaszolod a kérdéseit, egyre sötétebbek és sötétebbek lesznek, ahogy az étel fogy a tányérjáról, és egyre nehezebb és nehezebb lesz visszautasítani a választ. Ne próbáld meg előtte elhagyni az asztalt, semmilyen körülmények között.

Amikor a tányérja kiürül, feláll, hogy elmenjen, de még azelőtt megkérdezi tőled az utolsó, ellenállhatatlan kérdést: "Mi az, ami miatt elvennéd az életed?" Hirtelen arra leszel figyelmes, hogy képes vagy hazudni erre a kérdésre válaszként, és javaslom, hogy tedd, mert bármilyen okot mondasz, az egy héten belül meg fog történni. Azok, akik ravaszak, talán arra használják ezt a kis beszélgetést, hogy megkapják, amire vágynak, de tudd, hogyha a megnevezett történés nem vinne bele az öngyilkosságba, az ismeretlen elkezdi kérdezgetni, hogy mi vinne bele. És vedd figyelembe, milyen sokat tud mostanra rólad.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.